מחלקת הפירות והירקות בשירות הפילינג
גורמים רבים תורמים לאיבוד הברק הטבעי של העור: האפידרמיס נחסם בתאים יבשים, מתרחשת האטה בחידוש התאים, העור ניראה חסר חיים וכתמים חומים עלולים להופיע. על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור. תחזוקה זו מעניקה לעור מראה בריא ורענן גם בגילאים מבוגרים ביותר – כל מה שצריך לדעת על פילינגים טבעיים ויתרונותיהם.
שורה ארוכה של גורמים מסבים לעור פנינו נזקים וקמטים: כוח המשיכה, החשיפה לשמש, אימוץ מתמשך של שרירים מסוימים בפנינו, כמו גם חשיפה לרדיקלים חופשיים ושאר חומרים כימיים לא סימפטיים, מזקינים את עור הפנים וחושפים את פגעי הגיל. על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים על בסיס חומצות פירות המעניקים פעילות מחודשת לתאים ויוצרים סיבים חדשים לעור. תחזוקה זו מעניקה לעור מראה בריא ורענן גם בגילאים מבוגרים ביותר.
תפקידו של הפילינג
הפילינג תפקידו לסלק בעדינות את התאים המתים וזאת על מנת לחשוף את השכבות הצעירות והרעננות שמתחתם בלי לפגוע בפעילות הפיזיולוגית הטבעית של העור. פילינג עמוק יותר אף דואג להבהיר כתמים חומים לשפר את גוון העור וכל זאת על מנת ליצור מרקם עור אחיד ונטול כתמים.
לקילוף והסרה של שכבות העור העליונות ולהכנת העור לקליטה טובה של החומרים הפעילים, יש להשתמש בחומצות אלפא-הידרוקסיות טבעיות (גליקולית, מלית לקטית וציטרית) אשר יבצעו המסה אחידה ומבוקרת של הדבק הבין תאי, ימריצו ויעודדו יצור של סיבי קולגן ואלסטין ויקנו חוזק וגמישות למרקם העור. תמציות צמח הבמבוק ותפוחי עץ – מאיצות, מזרזות ופועלות לביצוע המסה וקילוף עדין ומבוקר של העור .
תכשירים מורכבים מחומרים טבעיים המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז של התחדשות עור צעיר תחתיו הם עדינים יותר. בשירות הקוסמטיקה "עובדים" חומרים ביולוגים טבעיים לטיפול בתהליכי פילינג שונים: גופרית (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור, חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה,ובעלת תכונות אנטיספטיות. שימוש באנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור נלקחים מהצומח; ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה. שימוש בחומצות אלפא וביתא הידרוקסיות – מופקות מפירות וצמחים; חומצה לקטית – שמקורה בחלב או אוכמניות, חומצה ציטרית שמקורה בפרי הדר וכן חומצות שמקורן; בענבים, תפוחים, וקני סוכר.
כחלק מהתהליך נעשה שימוש בפילינגים מכניים על בסיס גרגרי משמש גרנולה או שבבי צמחים יבשים פתיתי אלמוגים ומלח ים. לכך נוספות גם תמציות ארומטיות שמעורבבות עם זרעי פשתן, בוצת חוחובה, בוצת גפר, זרעי ענבים טחונים, סוכר וחול.
>> המאמר נכתב ופורסם על ידי ד"ר קובי שמיר
מומחה לרפואה סינית ורוקחות קוסמטית, טכנולוג ראשי בתפוח-טכנולוגיות.