מרכז הזמנות 054-6555727
כניסה
שכחתי סיסמה
האתר המוביל למוצרי טיפוח

קרם הגנה לפנים

עזר כנגדו

נכון, כולנו מפצירים בלקוחותינו למגן את עור הפנים מנזקיהן של קרני UV בתכשירים ייעודיים לפנים. מסתבר שלא רק השמש מזיקה, אלא גם הקרמים שנועדו להגן מפניה לעתים מכילים שורה של מרכיבים העלולים לגרום לנזקים בעור. לפניכם המדריך שיסייע בידכם לבחירת קרם ההגנה הנכון לעור.

הקרם הקוסמטי הוא תערובת של שתי קבוצות עיקריות אשר קיימת ביניהם מערכת דינמית שכוללת חומרים פעילים בסיסיים ומערכת אמולסיה (אמולסיה זה תערובת של חומרי גלם המחברים יחד פאזה שומנית עם מימית. סוג האמולסיה חשוב במיוחד בחיבור מרכיבים פעילים טבעיים המאפשרים לעור לנשום תוך כדי תהליך מיסוך העור מפני הקרינה. האמולסיה הטבעית אינה חדירה לעור ואינה מסירה את הפלורה הטבעית, היפו-אלרגנית. כושר ספיגה טוב, יעילות בריכוך העור והגנתו, הגמשת העור ובלימת איבוד מים בשכבות העליונות של העור) וכן חומרי עזר המוסיפים ריח יכולת שימור ואמולגטוריות (חומר מייצב), המחבר בין הפאזה המימית והשומנית, ומייצב בין שתי פאזות שבאופן טבעי לא נוטות להתערבב זו בזו ובנוסף אלמוגטור (החומר המייצב) הוא זה שיקבע את סוג האמולסיה.

האמולסיות הקיימות הן:

שמן במים – המרכיב המימי הוא השולט וממנו מכינים קרם גוף ומסכות טיפוליות.

מים בשמן – המרכיב השומני הוא השולט וממנו מכינים חלב פנים, קרם הזנה קרם עיניים וקרם הגנה.

הסוג המימי זקוק יותר לתוספות של חומר מצמיג לצורך אחיזה טובה יותר על פני העור ולכן מתאים לעור שמן ובעייתי ואילו הסוג השומני יעיל בהמסת חומרים פעילים על פני העור ויכול להכיל תערובות שמנים פעילות. לסוג השומני אחיזה טובה בעור עקב צמיגות גבוהה ומתאים לעור רגיל עד יבש. אינו מתמוסס במים ולפיכך אפקטיבי יותר כמסנן קרינה בים או בבריכה. התכונות שלהם שהם לא רעילים וחסרי טעם וריח.

החומרים הטבעיים החיוניים

החומרים הטבעיים החיוניים שנמצאים בקרמים הינם טריגליצרידים של חומצות שומניות כגון: שמן זית שמן קוקוס,שמן תירס ,שמן חמניות,שמן אבוקדו, מן נבט חיטה, שמן זרעי ענבים, שמן שומשום, שמן קצח, שמן מקדמיה, שמן שקדים, שמן זרעי משמש, שמן גלעיני אפרסק, שמן נר הלילה, שמן בוראז, שמן גלנולין, שמן דמדמניות, שמן המפ, שמן אובלפיכה, שמן רוז היפ, ושמן פשתן.

התכונות הבריאות ושימושם היעיל הוא עקב עידוד צמיחת עור חדשה, הפחת הפרשות של רקמה דלקתית ומתיחת שכבות תאים על פני העור ויצירת שכבת מגן ע"י הפחתת חדירת הקרינה לתאי העור וכן מניעת התפתחות והתפשטות של חיידקים. ישנם גם שימושים בשמנים מוקשים כמו שמן דקלים, שמן קוקוס ושמן חוחובה.

חומרים משמרים טבעיים החיוניים בקרמים הם ויטמין E, ויטמין C, תערובות של זרעי אשכוליות, בנזואין ותערובות צמחי מרפא כמו כן חומרי לחות טבעיים כמו האוריאה, חומצה הילארונית, חומצה פירוגלוטמית, מינרלים כמו אשלגן,נתרן סידן וזרחן. חומרים מתחלבים כגון ליציטין, מלח נתרן, גואר גם ונגזרות של סוכר תירס.

חומרים שאינם חיוניים בקרמים והינם ממקורות סינטטיים כגון טלק המכיל סיבי אזבסט (המסומן כ-coal-tar, צבעים מלכותיים ומופיע בד"כ בשפתונים, צבעי צלליות לעיניים, קרמים לפנים ובשמים ומכילים ארסניק ועופרת שהנם מסרטנים. בנזין (benzenphenon נמצא במשחות למניעת שיזוף והאירוניה היא שמשחות המכילות נגזרות בנזין אלו עלולות להגביר דווקא את הסיכון למחלות עור קשות).

ידוע כי ללקוחותינו קיימת נטייה אינסטינקטיבית לקרב כל מוצר מוצר קוסמטי בראש ובראשונה לאף ולהריח את הקרם אותו אנחנו מציעים, אך תוספי ריח וצבע למיניהם אשר תרומתם היא משנית ואינה קשורה לפעילות המוצר של התכשיר היא חסרת חשיבות ומינורית לגמרי. לסיכום, רגע לפני שאתם ממליצים על מוצרי הגנות משמש עבור לקוחותיכם עיינו בקפידה ברשימת הרכיבים, אני בטוח כי כמי שאחראים לבריאות וטיפוח עור פניהם יהיה חשוב לכם לדעת מה בדיוק הם מורחים עליו.

קיץ בטוח!

>> המאמר נכתב ופורסם על ידי ד"ר קובי שמיר
מומחה לרפואה סינית ורוקחות קוסמטית, טכנולוג ראשי בתפוח-טכנולוגיות.

שינוי גודל גופנים